dimecres, 19 d’octubre del 2016

LES PDI( PISSARRA DIGITAL INTERACTIVA)

PER A QUÈ ENS PODEN SERVIR LES PDI?

La pissarra digital interactiva (PDI) és una eina molt útil en la tasca diària a l’aula, per la qual cosa ha tingut gran acceptació en l’activitat docent. La seva utilització no implica necessàriament que es faci servir com a eina multimèdia; també es pot utilitzar només com a pissarra tradicionaL.
És un avenç important respecte als altres recursos que s’han usat amb anterioritat: làmines, diapositives, televisió, radiocasset...
El fet d’utilitzar el llapis electrònic, o fins i tot el dit, directament sobre la superfície dóna un plus al nostre treball. A més, permet que mentre estem drets puguem interaccionar amb els i les alumnes d’una manera directa i no estiguem davant la pantalla de l’ordinador, cosa que ens fa perdre aquesta connexió amb el grup classe. 
L’ensenyament interactiu implica l’ús d’estratègies que estimulen i motiven els i les alumnes, que aprenen més i amb més eficàcia. 
No hi ha dubte que la utilització dels recursos multimèdia és un avantatge respecte als que hem fet servir fins ara i, com que no crea una dificultat afegida perquè l’ús és molt senzill i intuïtiu, l’èxit hi està gairebé assegurat. 
Els resultats d’estudis recents  confirmen que quan s’ha fet servir la PDI com a eina d’aprenentatge a l’aula durant un temps, i es troba integrada a la pràctica docent dià- ria, hi ha una correlació positiva entre el seu ús i els resultats de l’alumnat tant en la motivació com en l’aprenentatge.



QUINS SÓN ELS AVANTATGES QUE ENS POT OFERIR LA PDI? 

La pissarra digital interactiva és un pantalla on el mestre podrà mostrar als seus alumnes continguts educatius, activitats, vídeos... i hi podrà intervindre directament, ja que pot interaccionar amb la pissarra subratllant coses per exemple. Per tant permet incorporar a l'aula les TIC o TAC.

A continuació enumerarem una sèrie d'avantatges que ens ofereix la PDI en la seva utilització a l'aula:
- Permet la manipulació de textos i imatges.
- Es pot utilitzar la web i els seus recursos.
- Pot mostrar vídeos.
- Es poden crear sessions digitals amb imatges i so.
- Permet interactuar
- Permet desenvolupar continguts educatius de diferents nivells educatius.
- Podem aplicar la quantitat de recursos emprats en l'ensenyament.
- Afavoreix el procés de l'ensenyança en general.
Per a la utilització de la PDI per part del mestre, se li exigeixen unes determinades aptituds per a poder fer-ne un bon ús. Per això és important l'assistència a cursos de formació, dependrà del professor que l'ús de la PDI a la classe sigui profitós. L'enorme quantitat d'activitats que es poden realitzar amb la PDI fa que es puguin adaptar dels dinàmiques docents de la manera més clara i eficient possible.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada